Uczniowie SPDP laureatami ogólnopolskiego konkursu kulinarnego
27.02.2019
. W trakcie targów mieli okazję zobaczyć najnowszy sprzęt stosowanym w branży cukierniczej oraz przepiękne dzieła cukiernicze przygotowane przez najlepszych cukierników w kraju. Uczniowie uczestniczyli w licznych degustacjach oraz spotkali się m.in. z Kurtem Schellerem. Mieli również okazję obserwować ogólnopolskie zmagania uczniów szkół gastronomicznych w przygotowywaniu deserów.
Udział w targach odbył się w ramach realizacji projektu edukacyjnego „ Kreatywne warsztaty lodowe z Scholler Ice Cream” . Deser lodowy "Lody z sercem" przygotowany przez naszych uczniów został wyróżniony w tym ogólnopolskim projekcie.
Głównym koordynatorem projektu jest Zespół Szkół Gastronomiczno – Spożywczych w Olsztynie. Szczególne słowa podziękowania kierujemy do Pani Wioletty Rutkowskiej oraz Jolanty Urbanek – koordynatorek projektu.
W SPDP koordynatorem projektu jest Michał Śliwiński.